13 de des. 2014

AI WEI WEI- ARTISTA DISSIDENT

On the Table. Ai Weiwei from La Virreina Centre de la Imatge on Vimeo.

On the Table. Ai Weiwei proposa un recorregut complet per la vida i l’obra de l'artista a través de diverses peces i materials, en una proposta elaborada a escala de les sales de La Virreina Centre de la Imatge.
L'exposició permet conèixer la trajectòria artística d'Ai Weiwei, des dels seus inicis al Nova York dels vuitanta fins avui, convertit en l'artista xinès dissident més conegut i influent del món. Activista i mediàtic, la seva obra es fon amb la seva militància en la denúncia de la manca de llibertats a la Xina, alhora que està present als principals esdeveniments i col·leccions d’art contemporani.
On the Table. Ai Weiwei aprofundeix en les estratègies d’apropament i intervenció sobre la realitat a través de la imatge. Des d'una pràctica artística que inclou la fotografia i el film documental, l’escultura, el disseny i l’arquitectura, les imatges d’Ai Weiwei són operacions que transcendeixen formats i disciplines, infiltrant-se i circulant també per xarxes socials i àmbits relacionats amb la cultura popular. A més de diverses obres clau per aprofundir en el treball d’aquest artista, a La Virreina es presenten obres inèdites, noves produccions i instal·lacions específiques ideades per Ai Weiwei amb motiu d’aquesta mostra.